2020年成人英語三級考試模擬試題 (13)
2020年成人英語三級考試模擬試題 (13)
The agriculture revolution in the nineteenth century involved two things:the invention of labor-saving machinery and the development of scientific agriculture. Labor-saving natu-rally appeared first where labor was rare. "In Europe", said Thomas Jefferson," the object is to make the most of their land, labor being sufficient; here it is to make the most of our labor,land being abundant. " It was in America, therefore, that the great advances in nine-teenth-century agricultural machinery first came.
At the opening of the century, with the exception of a crude (粗糙的) plow, farmers could have carried practically all of the existing agricultural tools on their backs. By 1860,most of the machinery in use today had been designed in an early form. The most important of the early inventions was the iron plow. As early as 1890 Charles Newbolt of New Jersey had been working on the idea of a cast-iron plow and spent his entire fortune in introducing his invention. The farmers, however, would bring home none of it, claiming that the iron poi-soned the soil and made the weeds grow. Nevertheless, many people devoted their attention to the plow,until in 1869,James Oliver of South Bend, Indiana, turned out the first chilled steel plow.
1.The word "here" refers to__________.
A.Europe
B.America
C.New Jersey
D.Indiana
2.Which of the following statement is NOT true?
A.The need for labor helped the invention of machinery in America.
B.The farmer rejected Charles Newbolt's plow for fear of ruin of their fields.
C.Both Europe and America had great need for farm machinery.
D.It was in Indiana that the first chilled-steel plow was produced.
3.The passage is mainly about__________.
A.the agriculture revolution
B.the invention of labor-saving machinery
C.the development of scientific agriculture
D.the farming machinery in America
4.At the opening of the nineteenth-century,farmers in America__________.
A.preferred light tools
B.were extremely self-reliant
C.had many tools
D.had very few tools
5.It is implied but not stated in the passage that__________.
A.there was a shortage of workers on American farms
B.the most important of the early invention was the iron plow
C.many people devoted their attention to the plow
D.Charles Newbolt had made a fortune by his cast-iron plow
2020年成人英語三級考試模擬試題答案見下頁
2020年成人英語三級考試模擬試題參考答案及解析
1.答案:B
2.答案:C
解析:細節判斷題。文章段中有這樣的句子:In Europe,the object is to make the most of their land,labor being sufficient,here it is to make the most of our labor,and land being abundant(在歐洲,我們的目標是勞動力充足,要充分利用土地,在美國是土地充足,要正確使用勞動力)。因此,說歐洲和美國都急需農業機械化是錯誤的。正確答案為C。
3.答案:B
解析:主旨概括題。文章段講到農業機器初產生的原因,第二段講到鐵犁的產生,所以文章的中心思想應當是“節省勞力機器的發明”,選B。
4.答案:D
解析:邏輯推斷題。文章中有這樣的句子:At the opening of the century,with the exception of a crude plow,farmers could have carried practically all of the existing agri-cultural tools on their backs(在本世紀初,除了一個粗糙的耕犁之外,農民可以把其余所有的農具背在背上)。說明當時的農具很少。D為正確答案。
5.答案:A
解析:邏輯推斷題。從文章第二段的The most important of the early inven-tions was the iron plow可以看出B是明確表明了的;從這句Nevertheless,many people de-voted their attention to the plow來看,C也是原文給出了的;從這句Charles Newbolt of New Jersey had been working on the idea of a cast--iron plow and spent his entire fortune in intro-ducing his invention可以得知D也是原文明確表明的;從段here it is to make the most of our labor,land being abundant(充分利用勞動力,土地資源豐富),可以推斷出勞動力缺乏,所以A是文章暗含的內容。
以上就是“2020年成人英語三級考試模擬試題 (13)”的全部內容。點擊下方免費下載按鈕,即可獲得成人英語三級考試題型答題技巧、備考指導、復習精華等備考資料。環球網校友情提示:備考2020年成人英語三級考試的考生,為避免錯過考試報名,建議您 免費預約短信提醒服務,預約成功,可及時獲得短信提醒。
最新資訊
- 2023年成人英語三級考試完形填空練習題分享2022-12-23
- 2022年成人學位英語考試:英漢互譯復習試題2022-09-08
- 2022年下半年成人學位英語考試:英漢互譯沖刺練習及答案2022-08-31
- 2022年成人英語三級考試閱讀理解專項練習題2022-08-29
- 2022年成人英語三級考試完形填空練習題2022-08-24
- 2022年下半年成人學位英語考試詞匯語法練習及答案2022-08-22
- 2022年下半年成人英語三級模擬試題182022-06-07
- 2022年下半年成人英語三級模擬試題172022-06-07
- 2022年下半年成人英語三級模擬試題162022-06-06
- 2022年下半年成人英語三級模擬試題152022-06-06